1 ден (04.09.18 вторник) и (11.09.18 вторник): БИТОЛА

Состанок на групата на паркингот пред спортската сала „Младост“ во 23.30 часот. Поаѓање за Црна Гора во 23:55 часот. Патот води преку Охрид, Струга, г.п. Ќафасан, Елбасан, Драч, Тирана, Скадар... Ноќно и денско патување со попатни паузи и царински формалности.

 

2 ден (05.09.18 среда) и (12.09.18 среда): ОСТРОШКИ МАНАСТИР

Пристигнување во Острошки Манастир во утринските часови и време за индивидуален разглед на бисерот на средновековното Православно Христијанство... вграден во самите стени, манастирот изгледа како да не е граден од човечки раце, туку повеќе како едно од чудата на Св. Василие... основан во 17ти век од Св. Василие, чии мошти се сметаат за чудотворни. Разглед на манастирот. Слободно време. Слободно време. Поаќање за Сутоморе и сместување во вила Царски Конак. Ноќевање.

 

3 ден (06.09.18 четврток) и (13.09.18 четврток): СУТОМОРЕ

Слободно време за користење на прекрасната плажа во Сутоморе. Ноќевање

 

4 ден (07.09.18 петок) и (14.09.18 петок): СУТОМОРЕ

Слободно време за користење на прекрасната плажа во Сутоморе. Ноќевање

 

5 ден (08.09.18 сабота) и (15.09.18 сабота): СУТОМОРЕ

Слободно време за користење на прекрасната плажа во Сутоморе. Ноќевање

 

6 ден (09.09.18 недела) и (16.09.18 недела): СУТОМОРЕ

Состанок на групата во попладневните часови и поаѓање за Македонија. Пристигнување во Битола во ноќните часови.   

 

Цена на аранжманот: 3.990,00 денари

-          За трето лице доплата од 2.190,оо денари


Цената на аранжманот вклучува:  

  • Автобуски превоз на горенаведената релација,
  • 4 ноќевања во вила во Сутоморе
  • Посета на Острошки Манастир
  • организација, водство и реализација на аранжманот.

 

Цената на аранжманот не вклучува:

  • Трансфер од паркинг до Горниот Манастир
  • Туристичка такса 1€ во Сутоморе по ноќ
  • Туристичка такса 1€ во Острошки Манастир
  • Патничко осигурување