1 ден  (21.10.2017 – сабота): БИТОЛА – ЛУТРАКИ  

Состанок на групата во 06:00 часот. Поаѓање за Лутраки во 06:30 часот. Се патува преку г.п. Меџитлија. Пристигнување и сместување во приватни апартмани. Слободно време и посета на комплексот термални извори и капење во истите. Ноќевање.

 

2 ден (22.10.2017 – недела): ЛУТРАКИ

Слободно време за индивидуален разглед на Лутраки и околината. Овој спа-центар е сместен на јужната страна од планината Кајмакчалан, на надморска висина од околу 390м. Топлите извори се создаваат од дождовната вода, која влегува во земјата каде се затоплува и збогатува со минерали. Природниот спа-центар има инфраструктура и објекти како покриен и откриен базен, приватни бањи, кафе бар. Температурата на водата во овој центар е константна преку цела година и изнесува 37 ℃, со многу лековити својства. Можност за факултативна вечера. Ноќевање.

 

3 ден (23.10.2017 – понеделник): ЛУТРАКИ – ВОДЕН – БИТОЛА

Утринска посета на изворите. Околу пладне напуштање на собите. Состанок на групата и поаѓање за Воден. Пристигнување во Воден. Слободно време за индивидуален разглед на градот како и посета на водопадите. Планирано поаѓање за Битола во приквечерните часови. Пристигнување во Битола во вечерните часови.

 

Цена на аранжманот: 3.580,00 денари


Цената на аранжманот вклучува:

  • автобуски превоз на горенаведената дестинација
  • посета на Воден
  • 2 ноќевања во апартмани и студија во Лутраки
  • организација, водство и реализација на аранжманот

 

Цената на аранжманот не вклучува:

  • влезниците при посета на спа-центарот / 2 или 3 € (во зависност од базенот)
  • патничкото осигурување

 

Напомена:

 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.

 

 

Со оваа програма важат Општите услови на т.а. ТЕО ТРАВЕЛ и СКТМ.